Vloerverwarming

Koude badkamer

In de koudere periode in je badkamer verblijven kan een uitdaging zijn voor velen, je staat onder de douche en wilt er uit en dan voel je die koude luchtstroom over je lichaam. Dan vraag je je af waarom de verwarming niet hoger staat. Omdat de meeste badkamers verwarmt worden middels de cv installatie en de thermostaat daarvan in de woonkamer zit, gaat de verwarming in de badkamer sneller uit. Om dan in een opgewarmde badkamer te stappen vergt een goede timing, dat betekend dat wanneer het huis opgewarmd wordt je in die periode in de badkamer moet stappen. Maar dan nog kan het zijn dat je nog een kouder gevoel hebt omdat de meeste verwarmingen in badkamers niet volledig de ruimte verwarmen omdat e handdoeken overheen hangen.

Vloerverwarming

Een goede oplossing is vloerverwarming, deze verwarming zorgt er voor dat je vloer gelijkmatig verwarmt wordt en deze geeft langer warmte af dan een metalen verwarming. Wanneer je de vloerverwarming via de cv ketel, dus met water verwarmt is er nog wel het nadeel dat de vloer een bepaalde verwarm tijd nodig heeft en omdat de verwarming meestal uitgaat s’ nachts zal dit niet meteen resulteren in een warme badkamer. Wanneer je hele huis is voorzien van vloerverwarming geldt dit probleem niet, aangezien vloerverwarming dan niet echt uit gaat. Om een heerlijke warme badkamer te krijgen in combinatie met cv ketel verwarming, is elektrische vloerverwarming ideaal.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming heeft een aantal voordelen tov cv verwarming. De verwarming hoeft maar een paar keer per dag aan gaan omdat je in principe alleen s’ ochtends en s’ avonds in de badkamer staat met blote voeten en of naakt. Elektrische vloerverwarming wordt middels een mat onder de tegels gelegd net onder de lijm of in de lijm. Omdat deze zo dicht tegen de tegel aan ligt is de opwarm tijd veel korter dan traditionele vloerverwarming. Ondanks dat is de gelijkmatigheid wel hetzelfde. Dankzij een thermostaat aan de wand in de badkamer kun je handmatig maar ook inplannen wanneer deze aan moet gaan. Hierdoor springt deze bijvoorbeeld maar een paar uur per dag aan en is het verbruik minimaal. Elektrische verwarmingsmatten kunnen ook in de muur geplaatst worden waardoor je een heerlijke knuffelmuur creèert. Omdat deze matten meestal zo’n 50 cm breed zijn kun je zelf bepalen waar deze de vloer verwarmt. Zo plaats je de vloerverwarming niet onder een kast bijvoorbeeld waardoor je veel effectiever de verwarming kan sturen. Met een extra handdoek radiator in de badkamer blijven je handdoeken droog en voelen enigszins warm aan na het douchen.

Vloerverwarming bij Bliek Sanitair

Dus wanneer je de badkamer gaat verbouwen is het zaak om ook te kijken naar welke verwarming je wil toepassen. Uiteraard zullen wij je daarin adviseren en diverse mogelijkheden laten zien. Wij gebruiken veelal de elektrische verwarming van Magnum omdat die hun effectiviteit al hebben bewezen, je moet er niet aan denken dat een vloerverwarmingsmat niet werkt of storing veroorzaakt.

Kom gerust langs in onze showroom aan de Julianweg 141 te Volendam.

Badkamer vloerverwarming - Bliek Sanitair

Terug naar overzicht
0299 366358