Ventileren in de badkamer

Voorkom schimmel in uw badkamer

De badkamer is een vochtige ruimte, dat zien velen al aan de spiegel na douchen. Uiteraard geeft vocht ook problemen en helemaal als er nauwelijks ventilatie in de badkamer is. Als u rondkijkt in uw badkamer en vooral in de hoeken en boven de douche waarbij u kleine zwarte puntjes ziet dan is er een begin van schimmel. Uiteraard is dat te voorkomen op verschillende manieren. Nummer een is wel een mechanische ventilatie aanleggen in de badkamer en die ook aan doen tijdens het douchen. Wanneer er een raam open kan in de badkamer, dan deze na het douchen meteen openen. En de badkamerdeur iets inkorten zodat er een luchtstroom ontstaat onder de deur. ook plaatst men wel een een rooster in de deur.

Voorkomen is beter dan genezen

Een gezond binnenklimaat is belangrijk, voor u zowel voor uw badkamer spullen. Een houten meubel is weliswaar gemaakt voor een badkamer maar door vochtophoping kan ook hier een probleem ontstaan. Maar schimmels zijn ook niet gezond om in te ademen en daardoor is voorkomen beter dan genezen. Verwarmen in de badkamer zorgt ook dat de schimmel minder kans heeft en daardoor is een goede radiator een must, vloerverwarming kan natuurlijk ook.

Radiatoren voor ventilatie

Er zijn ook radiatoren verkrijgbaar met ventilatie erop waardoor het binnenklimaat verbeterd, bij een erg vochtige badkamer zou dit nog een oplossing kunnen zijn. Wanneer u alle mogelijkheden heeft en toch last van vocht, kan het zijn dat er extern vocht naar binnen komt. Bijvoorbeeld bij een badkamer op de begane grond via de kruipruimte, maar ook een waterleiding kan al een tijd lekken zonder dat u dit heeft gemerkt. Wanneer u meer wilt weten over een beter binnen klimaat, neem dan eens contact op. Wij vertellen u graag meer.

Terug naar overzicht
0299 366358