Smart control douche kranen

Sinds 2017 hebben we nieuwe kranen in het assortiment, de zogenaamde smart control kranen. Moest je voorheen vooral draaien aan een stervormige knop, daarna ronde knoppen waarmee ook meteen een nadeeltje ter wereld kwam. Oudere of minder valide mensen konden de kraan soms niet open of dicht draaien, of nog erger de temperatuur niet instellen, doordat deze te glad waren.

Nu is daarvoor een nieuwe kraan bedacht en die noemen we smart control in het geval van Grohe of select control bij Hansgrohe. Het principe is in ieder geval hetzelfde, je drukt op een knop in plaats van draaien om de functie te kiezen en daarna een gekartelde knop om de watertoevoer te regelen. Erg handig wanneer je meerdere functies in je douche hebt. Deze kranen worden ook veelal toegepast bij luxere douche koppen met meerdere functies.

Een smartcontrol kan namelijk de toevoer naar uw douchekop regelen middels een knop op de kraan, je stelt nog wel de temperatuur in via een draaiknop maar over het algemeen is dit al vooringesteld. Daarna met een druk op de knop je gewenste waterfunctie kiezen en eventueel het volume bijstellen. Een kind kan er mee omgaan en natuurlijk is de temperatuur begrenst.

Met zoveel plezier kom je niet meer onder de douche vandaan, maar dat is dan weer een heel ander probleem.

Terug naar overzicht
0299 366358