Binnen 10 dagen een compleet nieuwe badkamer
Wij regelen alles van a tot en met z!

Nieuws van Bliek Sanitair

Mix and Match kranen

Kranen van Baden+ Kranen kiezen voor de badkamer is bij sommigen in vijf minuten gedaan terwijl anderen er wel een dag voor uit willen trekken. Uiteraard beginnen wij meestal met de praktische kanten als haren wassen in de wastafel, cooltouch ivm kleine kinderen, diverse stijlen of waterbesparende elementen. Maar dan blijft er nog genoeg keuze over om te kiezen. In een badkamer zijn er minimaal twee kranen maar er kunnen ook nog meerdere voorkomen bij een bidet of bad bijvoorbeeld. Al met al wil men dezelfde stijl en type voor de badkamer en het toilet.

Duurzame materialen gebruik in de badkamer

De duurzame badkamer Een duurzame badkamer maken is tegenwoordig een veel gevraagd item. Hoe bespaar ik op water, welke materialen worden gebruikt. De badkamer is een ruimte die u vaak en intensief gebruikt. In een badkamer wordt best wel wat water verbruikt in een gezin, met name als u pubers in huis heeft. Dat kost niet alleen water maar ook nog energie.

Bijzondere badkamer in Monnickendam

Eens in de zoveel tijd mag je een bijzondere badkamer maken, en wij vonden deze wel bijzonder omdat de badkamer rondom reeds aanwezige spiegels is gemaakt. Bekijk hem op onze projecten pagina: Badkamer Wortman  

Zelf samen te stellen badkamermeubel

Bij Badmeubelen zien we vaak dezelfde modellen, een meter breed, strak uiterlijk in houtkleur en dun wastafelblad van kunststof of keramiek. En dat ziet er ook prachtig uit in de Nederlandse badkamers. Toch wordt er ook veel gevraagd om maatwerk maar als men de prijzen hoort daarvan lijkt het budget niet toereikend. Pelipal een Duitse fabrikant heeft daar iets leuks op gevonden. Een meubel wat middels diverse elementen op een speelse manier in elkaar te schuiven is en hierdoor een meer persoonlijke tint geeft voor een badkamermeubel.

Meest zuinige douche ter wereld

De huidige vraag naar Wellness maar ook duurzaamheid vraagt om creatieve oplossingen. En daar is nu een nieuwe douchecabine ontwikkeld door een Nederlandse uitvinder. Xenz Nederland verkoopt deze Upfall shower zoals deze heet. Het is de nieuwste innovatie op het gebied van wellness en duurzaamheid, dankzij een zeer vernuftige techniek verbruikt deze wellness douche ongeveer 90% minder water en gas dan een vergelijkbare traditionele regendouche. Zie het schema hieronder hoe deze douche werkt.

Radiator als design element of verwarming

Hoeveel tijd breng jij in de badkamer door? Wij brengen veel tijd in de badkamer door als je het op een jaar bekijkt. Iedere ochtend en avond staan we er voor de spiegel en gedurende de dag ook nog wel eens. Het is dan wel fijn, vooral na het douchen dat het aangenaam in de badkamer is. Niet alleen in warmte maar ook om rond te kijken. Daarom zijn er uiteindelijk ook design radiatoren gekomen, om de standaard radiator met verticale lijnen te vervangen voor iets wat meer in de badkamer past.

Muziek en beeld in de badkamer

Veel mensen willen rust en stilte in de badkamer, helemaal even niets en weg van de normale gang van zaken. Men wil ontspannen, maar ontspanning betekend voor iedereen natuurlijk wat anders. Ondergetekende houdt van muziek n de badkamer en dan met name eigen muziek. Maar s'ochtends even berichten lezen op een tv in de badkamer vind ik ook relaxt. En met mij zijn er veel anderen hebben wij gemerkt, diverse mensen willen sowieso muziek in de badkamer, maar ook een tablet of telefoon ergens neer zetten behoort tot de wensen lijstjes.

Tips om diverse producten te onderhouden

In een badkamer heb je te maken met diverse materialen en daarvoor gelden ook telkens specifieke onderhoudsvoorschriften. In het algemeen kun je echter stellen om safe te zijn: gebruik een zachte doek, geen oude met verharde structuur of schuurspons gebruik zuurvrije zeep oftewel normale zeep of zelfs geen zeep geen kalkverwijderaar zorg voor goede ontluchting en ventilatie in de badkamer gebruik geen chroompoetsmiddelen gebruik geen hout wax bij houtlook meubelen neem water meteen af en laat het niet continu liggen hout is bestand tegen water, echter uiteindelijk kan het opzwellen bij langdurige blood stelling. Hieronder hebben wij een aantal producten die regelmatig voorkomen in badkamers met hun specifieke schoonmaak en onderhoudseisen opgesomd. Glazen wastafel Glas is een robuust, hard materiaal met gesloten structuur dat ondanks dat deze onder microscoop nog op een berglandschap lijkt, toch vrij eenvoudig te reinigen is. Het is kras bestendig maar niet onmogelijk om hier krassen in te maken.

Hier een aantal tips om uw badkamer levensloop bestendig te maken

Een levensloop bestendige badkamer klinkt voor veel mensen al als oud in de oren, er komt meteen een beeld van handgrepen en zitjes tevoorschijn. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn, een levensloop bestendige badkamer wil alleen maar zeggen dat deze voor hele lange tijd toegankelijk is voor u als gebruiker. Stel u bent nu 50+ en koopt een nieuwe badkamer. Deze badkamer wilt u toch zeker net zo lang houden als de vorige en dat kan wel 20 jaar zijn. Tegen die tijd kan het best zijn dat opstapjes, eventueel uitglijden of langdurig staan een probleem kan veroorzaken of zijn.

Een badmeubel in je badkamer

Een badkamer zonder badmeubel ziet er niet alleen minder leuk en strak uit maar is ook minder praktisch. Een moderne, stijlvolle badkamer komt beter tot zijn recht door te kiezen voor een badmeubel. Wij hebben diverse merken badmeubelen bij Blieksanitair, je kan kiezen voor de goedkopere budget meubels tot en met op maat gemaakte design meubelen. Bij Bruynzeel kunt u een meubel samenstellen vanuit standaard aangeboden kleuren en stijlen voor elk wat wils en genoeg om te kiezen. Voor een beperkt budget ook zeer geschikt.
Getoond 1–10 van 54123456