Een thermostaatkraan veiliger!

Kies voor een thermostaatkraan

Wanneer je kinderen van het babybadje gaan douchen of in grote bad gaan, is het is voor veel ouders een moment wat extra alertheid met zich meebrengt. Wanneer je nog een oude kraan cq thermostaatkraan hebt, heb je vast wel eens gevoeld hoe heet deze kan worden ondanks het warme water wat uit de uitloop komt. Wanneer je een mengkraan hebt met twee knoppen of een handel kan het zelfs gebeuren dat ze alleen de hete kraan open draaien en zich daarbij bezeren of erger verbranden. Een thermostaat kraan zorgt er voor dat uit de uitloop eerst koud en dan gemengd water komt. Een thermostaatkraan zorgt ervoor dat ook jij als ouder kunt ontspannen als het badtijd is.

Daarom is een thermostaatkraan tegenwoordig onmisbaar in een gezinsbadkamer. Het brengt een stukje comfort, veiligheid en zorgeloosheid met zich mee. Dankzij de nieuwste technologie├źn blijft het water op de ingestelde temperatuur en behoren schommelingen ook tot het verleden.

Brandwonden voorkomen met een thermostaatkraan

Kinderen zijn nieuwsgierig en ondanks al het speelgoed in bad willen ze toch graag met ook alle andere dingen spelen die ze zien en de kraan is daar een van. Wanneer een knop iets te ver door gedraaid wordt kan er al meteen heet water door de uitloop stromen met alle gevolgen van dien. Thermostaat kranen hebben daarom een blokkering op beide knoppen, de een zorgt dat de kraan net vol open gedraaid kan worden en de andere blokkeert bij een temperatuur van ongeveer 38 graden afhankelijk van welke temperatuur men comfortabel vind. Ook nadat de kraan even is uit geweest blijft de temperatuur staan en zal hooguit eerst iets kouder water geven maar meteen daarna op vooringestelde temperatuur verder gaan. Hierdoor hoef je als ouders niet altijd eerst voelen of het water de juiste temperatuur heeft.

Minder kalkaanslag bij een thermostaatkraan

De huidige generatie thermostaat kranen heeft niet alleen de genoemde veiligheden maar ook tijdens het water vragen voelen deze kranen warm aan in plaats van heet. De zogenaamde cool touch kranen hebben een extra handigheid inwendig waardoor deze aan de buitenzijde niet heet wordt. Heet water wordt in de kraan omwikkeld door een koud water kanaal en dat heeft als voordeel dat kinderen de kraan gerust kunnen vast pakken zonder dat u zich zorgen moet maken, een ander bijkomend voordeel is dat de kalk niet snel indroogt en deze kranen dus minder snel verkalken.

Thermostaatkraan

Terug naar overzicht
0299 366358