Een nieuwe badkamer, de wens van iedere eigen huis bezitter

De badkamer staat hoog op het wensen lijstje

Na de keuken is de badkamer een grote wens om te vervangen of aan te passen voor veel eigen huis bezitters, Dankzij allerlei programma’s op tv waarin diverse opstellingen en designs getoond worden. De badkamer wordt omgetoverd naar een wellness ruimte waarin we ons heerlijk kunnen terugtrekken. Om je badkamer ook tot die wellness ruimte te maken geven we een aantal tips om op te letten bij aanschaf van diverse onderdelen.

Kleuren in de badkamer

Tegenwoordig mag kleur weer en zijn er diversen die kleuren durven toepassen in de badkamer door een muur met mozaïek tegels te maken. Of een muur stucen in een kleur die contrasteert met de andere muren. Veelal wordt er toch gekozen voor lichte of natuurlijke kleuren omdat een badkamer nou eenmaal heel veel jaren mee gaat en men nooit zeker is of het huis in die tijd nog verkocht gaat worden. De natuur in de badkamer halen is een trend van afgelopen jaar. Waarbij veel houtkleuren, aarde tinten en planten in de badkamer komen.

De ‘hout’ tegels worden vaak toegepast omdat deze erg lijken op een houten pakket maar met de voordelen van een tegel. Net als houten meubelen en andere hout accenten hun weg vinden in de badkamer. Door te kiezen voor dergelijke accenten en kleuren gecombineerd met planten waan je je in de natuur. De badkamer wordt zodoende een rustpunt waar je je terug kan trekken en tot rust kan komen om zo de stress van de week van je af te laten glijden.

Welke tegels

Wanneer je kiest voor grote tegels op de vloer of wand creëer je rust en ruimte om je heen. Met grote tegels heb je minder voegwerk en hierdoor kijk je niet naar een druk patroon in je badkamer wat ook weer rust geeft en het wellness gevoel versterkt. Sommige zogenaamde gekalibreerde tegels kunnen zo dicht tegen elkaar gelegd worden dat de voeg tot een minimum beperkt wordt.

Er zijn ook tegelformaten te krijgen van speciaal composiet materiaal met afmetingen van 3 x 1 meter. Gestucte wanden zoals eerder genoemd komen dankzij nieuwe technieken meer voor in de badkamers omdat hiermee speciale effecten bereikt kunnen worden. Gestucte wanden zijn niet goedkoper dan tegelwanden, soms zelfs nog duurder omdat de waterdichtheid gegarandeerd moet worden en de in een aantal lagen aangebracht dienen te worden.

Spiegels en technische snufjes

Iedere badkamer heeft een spiegel, die zijn uiteraard nodig om netjes voor de dag te komen. Ook hier zijn weer veel mogelijkheden om het wellness gevoel te bereiken. Spiegels met LED verlichting en het liefst dimbaar indirect licht, met eventueel technische snufjes als radio of TV, alhoewel de laatste niet helemaal tot het wellness gevoel hoort. Maar wil je ontspannen in een badkamer of in de ochtend even het journaal bekijken dan zijn die mogelijkheden er wel. Ook kan je kiezen voor een tv in de muur of op een wand voor als je in bad ligt en toch even wil ontspannen met een tv programma of film.

Wij adviseren zeker muziek in de badkamer wat voor velen ontspanning geeft. Daarvoor kun je tegenwoordig diverse bleutooth oplossingen krijgen, ingebouwd in een stopcontact of in het plafond. Voor de opgeruimde badkamer adviseren wij een spiegelkast, al uw kleine spulletjes kunnen er in opgeborgen worden en blijft het niet staan op de wastafel of meubel. Dat geeft meer rust in je badkamer en geniet je meer van een opgeruimd gevoel.

Een bad of douche of beide?

Een badkamer is meestal geen grote ruimte en dus wordt er al snel gekozen voor een van beide. En dan verdwijnt het bad uit de badkamer en maakt plaats voor een ruime douche. Voor een wellness ervaring en om echt tot rust te komen zonder al te veel water te verspillen is het bad toch de beste keus. Veel mensen genieten van even een uurtje liggen in bad en genieten van rust en muziek.

Stel je voor dat je een uurtje onder de douche staat, dat geeft toch minder rust en kost heel wat meer energie en water. Dus ben je een bad mens die er van geniet adviseren wij toch een bad te nemen, of eventueel een whirlpool. Wanneer de ruimte in de badkamer het niet toe laat, kies dan voor een bad waar je makkelijk in kan staan om te douchen of wanneer je rekening houdt met de toekomst voor een bad met een douchedeur waardoor je in het bad stapt als zijnde een gewone douche maar deze zodanig afsluitbaar is dat er ook een bad genomen kan worden.

Nieuwe badkamer kopen

Een douche is zeker een must in de badkamer omdat we allemaal ook wel snel willen douchen om naar werk of ergens snel heen te gaan. Een douche kan zeker het wellness gevoel versterken en helemaal wanneer je een stoomcabine er van maakt. Deze kan dan ook nog uitgerust worden met muziek en licht therapie. Dankzij de huidige douchekoppen ontvang je een weldaad van water over je heen zonder het waterverbruik van vroegere douchekoppen. De techniek gaat steeds verder en men kan nu met een douchekop van ca 20 cm doorsnede een lekkere douche ervaring creëeren met hetzelfde water verbruik als vroeger toen de douchekoppen nog 9 cm waren.

Een toilet

Ook het toilet kan een betere wellness ervaring betekenen voor de badkamer, wanneer je telkens in het toilet kijkt en denkt die moet nog schoon of je ziet veel kalk onderin dan geeft dat geen rust. Met de huidige toiletten die geen spoelrand meer hebben en speciale keramiek lagen waardoor kalk en vuil veel minder kans krijgen, ziet zo’n toilet er uitnodigender uit. Het schoonmaak en gebruik gemak maakt dat je weer geniet in de badkamer.

Dus wanneer je een badkamer uit kiest en hiervan lang wil genieten maar ook rust wil vinden en je badkamer, denk dan eens aan deze tips. Het vergt planning en kennis van materialen om de badkamer om te toveren tot jouw wellness ervaring. Maak daarom een afspraak in onze showroom en laat jouw wensen vertalen in die wellness ruimte.

Terug naar overzicht
0299 366358