Duurzame badkamer

Een duurzame badkamer maken is tegenwoordig een veel gevraagd item. Hoe bespaar ik op water, welke materialen worden gebruikt. De badkamer is een ruimte die u vaak en intensief gebruikt. In een badkamer wordt best wel wat water verbruikt in een gezin, met name als u pubers in huis heeft. Dat kost niet alleen water maar ook nog energie. Dus om hier te besparen heb je diverse duurzame oplossingen nodig. Meestal wordt dan gedacht aan minder leuke oplossingen echter qua design zijn er nog vele mogelijkheden en oplossingen om uw droom badkamer te maken die ook nog duurzaam is.

Ten eerste zijn er natuurlijk de water besparende kranen en douches, daarnaast zijn in toiletten nog diverse mogelijkheden om te besparen. Hierdoor verbruikt u al zo’n 40% minder water tov oudere oplossingen. Met name wanneer uw badkamer zo’n 15 tot 20 jaar geleden geplaatst is kan dit zelfs tot 50% oplopen.

Uiteraard kijken we ook naar de gebruikte materialen wanneer u daarin ook duurzaam wilt zijn, het eigen merk badmeubel van Baden+ is gemaakt van DSC gecertificeerd hout en daardoor goed voor het milieu. Maar ook de tegels kun je uitzoeken op duurzaam en de voorbeelden in deze badkamer zijn gelabeld met het EU Eco label.

een kleine douchekop van zo’n 20 jaar geleden gebruikt ca 12 liter water per minuut terwijl een huidige variant van ca 15 tot 20 cm dezelfde hoeveelheid water verbruikt en daardoor hoeft u niet in te boeten op comfort maar gaat zeker niet meer verbruiken. De waterkraan en toilet laten u zelfs besparen. Kiest u voor een kleinere afmeting douchekop dan zult u ook daarop water besparen. Uiteindelijk is het energie verbruik van de ketel natuurlijk een grote besparing. Mocht u nog een oudere ketel van 10 jaar en ouder hebben dan is dit in vergelijking met de huidige modellen ook een groot verschil. Kom daarom langs en laat u voorlichten over alle bespaar mogelijkheden van een duurzame badkamer.

Wanneer u in energie nog een stap verder wilt dan is een van de meeste effectieve besparingsmogelijkheden een water terugwin systeem van bijvoorbeeld een douchegoot van Easydrain met een warmte-terugwin-systeem. Hierdoor heeft u 35-50% minder energie nodig. Ook kunt u besparen op stroom door LED verlichting toe te passen in de badkamer en op de spiegel waarmee u ook nog tot 60% kunt besparen op elektriciteit. Én wanneer u de designradiator van VASCO alleen verwarmt wanneer nodig bespaart u nog eens 15-20%!

Kortom een duurzame badkamer vol met comfort, qua design toch een droom badkamer is mogelijk.

Kom eens langs en praat met ons, wij zitten aan de Julianastraat 141 te Volendam.

Terug naar overzicht
0299 366358