Douchevloer of douchegoot?

In badkamerland kom je al snel voor de keuze tussen een douchevloer of een douchegoot. De laatste jaren is de douchegoot (ook wel drain genoemd) enorm in populariteit gestegen. Wij willen u hier de voor- en nadelen van beide producten uitlichten.

Douchevloer

Een douchevloer of douchebak is niet meer de kleinere douchebak van vroeger met hoge instap. Dankzij de komst van de douchegoot hebben de fabrikanten ook hier het design aangepast. Een douchevloer kun je tegenwoordig kiezen in alsnog de kleinere maten van 80 x 80 maar een douchevloer van 180 x 100 behoort ook tot de mogelijkheden.

Daarnaast is een maatwerk douchevloer die ergens tussen moet of met schuine kanten ook een mogelijkheid. De douchegoot won in populariteit omdat men de hele vloer in dezelfde kleur kon nemen, en niet in de doucheruimte een afstekende witte douchebak zag. Ook daarin is verandering gekomen, en kan men kiezen uit diverse tegel kleuren voor wat betreft de douchevloer. Bijvoorbeeld een Ideal Standard Ultra flat douchevloer.

De voordelen van een douchevloer zijn dat de afwatering altijd gegarandeerd is omdat een douchevloer zo geconstrueerd is, dat deze afwatering altijd naar de afvoer gaat. Er wal nergens water blijven staan. Schoonmaken van deze douchevloeren is makkelijker omdat er geen voegen in voor komen, en toch voelt de vloer nog stroef aan.

Douchegoot

Zoals al eerder genoemd, heeft de douchegoot de laatste jaren aan populariteit gewonnen, het meest gehoorde antwoord was natuurlijk de gehele badkamervloer in dezelfde kleur. En met de nieuwere douchegoten kon ook hier nog een tegel in gelegd worden waardoor er nauwelijks een afvoer zichtbaar is. Er zijn diverse merken douchegoten waarvan Easydrain in Nederland wel de bekendste is. Ook hier zijn er qua design ook meer keuzes bij gekomen.

Zoals volledig RVS, met sleuven en gaten, glas of zwarte goten, diverse vormen als rechthoekig maar tegenwoordig ook rond. U heeft met een douchegoot iets meer design vrijheid dan met een douchevloer. En de gehele vloer kan worden voorzien van dezelfde tegel. De nadelen zijn uiteraard de voegen die meer schoonmaak aandacht vergen dan een douchevloer. Het plaatsen van een goot vergt meer aandacht doordar alle voegen maar ook rondom de goot 100% waterdicht moet zijn, en afwatering naar de goot toe moet gewaarborgd zijn. Wanneer de goor smaller is dan de breedte van de douche krijg je meer snijvlakken in de tegels er rondom heen.

Terug naar overzicht
0299 366358