skip to Main Content

Douche wc

Een douche wc in je toilet of badkamer is (nog) niet veelvoorkomend in de Nederlandse woningen. Vanuit Azie waar bijna ieder moderne huishouding er een heeft, komt deze nu langzaam naar Europa, Hier in Europa (niet Nederland) was het bidet al ingevoerd en redelijk verkocht. Maar door de nieuwste technische snufjes en productie technieken is een douche wc in opkomst! Nu het toilet en bidet in een element welke net zoveel ruimte in neemt als een toilet, geen foeilelijke grote toiletzitting meer. Maar een prachtig design WC waar je naar blijft kijken. Over enkele jaren zal het toiletpapier verbruik worden terug gedrongen omdat we ons reinigen met water. Een spreuk van Geberit is, je wast je handen toch ook met water! Is natuurlijk wel aan de orde. Ook dat doe je niet met een droog doekje. Uiteraard zullen mensen zeggen maar dan hebben we weer een water verbruiker en we moeten ook daar bezuinigen. En daar heb je dan gelijk in, echter verbruikt een douchewc zodanig weinig dat in vergelijking tot de spoeling van een oud toilet met deze nieuwe toiletten er niet meer water verbruik is bij een toilet bezoek. Het toilet papier in het riool is schadelijker dan het water. En hierdoor is uiteindelijk het water makkelijker te hergebruiken. De douchewc’s worden steeds goedkoper en toegankelijker, en ook niet onbelangrijk maatschappelijk meer geaccepteerd waardoor je het gevoel van wellness ook eenvoudig thuis kunt creëren. 

Wat is een douche wc?

Zoals al eerder genoemd hadden we hiervoor het bidet, een minder verkocht item omdat het evenveel ruimte in neemt naast het toilet en onze badkamers en toiletten nou eenmaal niet de grootste zijn. Het reinigt middels een kraan je onder lichaam door de kraan er op te richten. Een douche wc heeft een stangetje wat naar voren schuift en middels techniek heen en weer gaat en diverse stralen heeft om te reinigen. Vervolgens wordt er met lucht droog geblazen waardoor toiletpapier helemaal overbodig is. Er zijn diverse merken in Nederland als Grohe en Geberit die prachtige modellen hebben en er komen steeds meer merken bij.  

Hygiënischer dan papier.

In Azie vooral maar ook in Europese landen is het reinigen met water net zo gewoon als het wassen van je handen. Alleen in Nederland en Belgie is het nog niet gemeengoed om water te gebruiken voor onze billen. Hierdoor is het toiletpapier verbruik ook best hoog in beide landen. Reinigen op die manier is vele malen hygiënischer maar is het voor deze regio nog niet een reden om over te stappen. 

Duurzaam!

Uiteindelijk ga je besparen met een douche wc doordat het papiergebruik uiteraard tot een minimum wordt beperkt en dat scheelt ook weer. Vochtige doekjes worden ook nog veel gebruikt en doorgespoeld en veel van deze doekjes zijn niet natuurlijk afbreekbaar. maar ook overtollig toiletpapier gaat proppen en verstopt ons rioolsysteem of maakt het lastiger te reinigen bij de waterzuivering. Als je alle kosten doorrekent dan zou een gezin van 4 personen ongeveer 218 per jaar besparen. 

Spetter / spatter?

Veel mensen denken dat het een gespetter van jewelste wordt, dat het koud zal zijn en niet aangenaam voelt. Wanneer men echter al eens gebruik heeft gemaakt van een douche wc is 9 van de 10 over en zou er ook graag een willen. Helaas is de douche wc niet gemeengoed in openbare ruimtes of hotels waardoor het gebruik van de douche wc meestal wordt over gelaten aan de badkamer zaken. Maar daar gaat men niet gauw naar de wc. Door de elektronica kun je zelf instellen hoe hard, hoe warm en waar de douche terecht mag komen en hierdoor is het altijd een aangename ervaring. 

Een gevoel van welbehagen

Veel toiletpapier heeft een schurend effect op het lichaam, iets met een droge doek schoonmaken doet dat nou eenmaal hoe zacht bedoeld ook. Hierdoor kunnen irritaties ontstaan of andere lichaam uitslag die we liever niet hebben. Als je onder de douche vandaan komt voel je je fris en aangenaam. Ook douchen met alleen een handdoek doen we al vanaf de oudheid niet. Zij het dat we nu zelfs veel vaker douchen. Dus reinigen met water geeft een heerlijk gevoel, ook wel omschreven als het wellness gevoel. Het roept een welbehagen op. Er zitten op enkele modellen ook nog extra functies als afzuiging van vieze luchtjes, een warme lucht föhn, nachtverlichting, een afstandsbediening of een handige app voor op je smartphone. Maar dat maakt het nog luxer en aangenamer.

Betaalbaar

De douche wc wordt meer gekozen omdat uiteindelijk ook de prijzen lager zijn geworden, er worden meer geproduceerd, makkelijker geproduceerd en daardoor kiezen meer Nederlanders voor een douche wc. Kom ook eens langs in onze showroom en wij vertellen je er graag meer over, en kunnen uiteraard een paar modellen laten zien.

Back To Top