De badkamer trends voor 2018

Ieder jaar zijn er specifieke trends die ze begin van het jaar voorspellen naar aanleiding van diverse aankopen of beurzen die bepaalde trends aanwakkeren. Een aantal komen uit, een aantal zijn al gaande en andere verdwijnen zo snel als ze zijn gekomen.

De gaande trends zijn de industriële look, black is back en koper in de badkamer. De nieuwe trends zijn straks en klassiek gecombineerd, natuurlijke producten en organische vormen. Verder is net als de rest van de woning duurzaam ook een term in de badkamer, gebruike van duurzame materialen, besparen op water en energie.

Dat laatste hebben we in een vorig blog al uitgebreid behandeld, energie besparen in de badkamer middels zuinige kranen en douches. Maar ook houten meubelen, geen loodhoudende spiegels en LED verlichting brengen een duurzaam karakter in de badkamer. Bekijk ook het artikel op de baden+ site.

Luxere badkamers

We spenderen met zijn allen best veel tijd in de badkamer en daar willen we dan ook van genieten, een trend daarin is dat de badkamers luxer zijn dan voorheen. Meer het wellness of hotel gevoelbenaderen. In ons blog over de hotel badkamer vind je alle tips om deze in je eigen huis te krijgen. Een paar tips zijn luxere accessoires, kranen, textiel en planten. Verder is een hotel badkamer meestal erg opgeruimd en niet zoals thuis bezaaid met heel veel potjes en spullen in het zicht.

Een whirlpool en luxe douche zijn de meest gekozen items in de huidige badkamer om dit wellness gevoel te benadrukken. Diverse houten accessoires, Solid Surface materialen en natuursteen zijn de materialen die hieraan meewerken. Vooral marmer tegels zijn terug van weg geweest. De nieuwste technieken op het gebied van kraan bediening welke door Hans Grohe zijn geïntroduceerd, de drukknop bediende kranen.

Meer kleur

Een beetje controversieel, maar er wordt meer gespeeld met kleur. Je ziet de portugese tegels als accent tegels welke meer kleur brengen. Gekleurde kranen zoals koper, zwart of wit zijn helemaal in en meer hout tinten in de badkamer. Maar aan de andere kant zie je juist een al white badkamer zoals marmer met zijn mooie lijnen om een rustig geheel te krijgen en deze te accentueren met houten accessoires. Zwart is al eerder genoemd en samen met de industriële look creëer je een prachtige badkamer met zwarte accenten. Deze kun je tegenwoordig op de douchewanden, spiegel en op meubels krijgen.

High Tech

Een andere trend die steeds vaker voorkomt is de douche-wc, deze wc’s worden steeds kleiner en vernuftiger en qua design passen deze perfect in de de huidige badkamers. Daarnaast zie je meer LED verlichting als hoofdverlichting, accent verlichting, sfeer verlichting of nacht verlichting al dan niet in het meubel verwerkt. Ook zijn er meer mogelijkheden voor smartphones in de badkamer te vinden. om ze op te laden, muziek te streamen etc. Het nieuwe dunne keramiek in combinatie met dunne natuurstenen bladen heeft zijn intrede gedaan, hierdoor krijg je strakkere vormen welke weer gecombineerd worden met andere vormen om zo een mooi evenwicht te bewerkstelligen. Natuurlijk is het randloos toilet ook een van de nieuwere uitvindingen en bijna de standaard voor toiletten.

Terug naar overzicht
0299 366358