Badkamer voor de toekomst voorbereid

Een nieuwe badkamer

Wanneer u een badkamer gaat verbouwen, denkt u dan al aan de toekomst?
Volgens een recent artikel bereiden veel mensen zich al voor hun 50ste voor op de tweede helft voor wat betreft wonen. In Nederland zijn op dit moment 1 van de 5 nederlanders al ouder dan 65, en dat aantal gaat nog groeien. In het nieuws is actueel dat we langer moeten werken, meer bewegen en langer gezonder zijn, want we moeten ook langer zelfstandig blijven wonen.

In veel programma’s op tv, in bladen zie je allerlei handige hulpmiddelen voorbij komen voor in huis. Op het gebied van domotica (elektronische bediening via telefoon of wand display) is er al heel veel te zien, en wordt ook meer uitgebreid. Daarnaast zijn er uiteraard ook allerhande praktische tips. Gelijkvloers wonen er een van, maar lampen bedienen op afstand of die automatisch aan gaan wanneer je er langs loopt.

Badkamer sanitair

Voor de badkamer vindt u ook allerlei handig sanitair om over na te denken wanneer u er over nadenkt om je badkamer te verbouwen. Men kan er rekening mee houden voor hoe het zal zijn over 20 jaar want de badkamer is een aanschaf die men niet doet voor een paar jaar.

Er zijn natuurlijk in de badkamer allerhande praktische producten te koop om te gebruiken als hulp bij opstappen, van de wc te komen of ergens aan vast te houden. Wij bedoelen dan echter niet de beugels die men wel eens ziet zoals naast het toilet. In dat geval praat je over minder valide hulpmiddelen die noodzakelijk zijn. Nee, er zijn nog veel andere praktische hulpmiddelen te bedenken om de badkamer toekomst proof te maken.

Badkamer douche

Wanneer u een douchecabine uitzoekt bijvoorbeeld, denk dan aan een inloopdouche. Wanneer bewegen iets moeilijker is dan is een ruime doorgang makkelijker, ook wanneer iemand u helpt bij in- en uitstappen van de douche. Een lage opstap is er ook een van, hoe lager hoe beter. Dus kies voor een inloopdouche of een brede deur. Kranen kan men tegenwoordig voorzien van druktoetsen ipv draaiknoppen, of kies niet voor gladde ronde knoppen maar met grepen die makkelijk te vatten zijn.

Een bad wordt veel vervangen in onze huidige badkamers maar toch is die wens van een bad aanwezig, en zeker als men wat ouder wordt kan een bad veel verlichting geven. een douchebad met eigen douchedeur is dan een uitkomst. Gewoon lage instap in bad cq douche om te douchen, en met de deur dicht kan er gewoon gebaden worden.

Badkamer wastafels

Wastafels zijn er in zoveel smaken maar voor praktische tips kies je bijvoorbeeld het liefst voor een wastafelblad met een wastafel er op. Mocht je niet lang kunnen staan dan kun je eventueel met een stoel of badkamer hocker onder het blad en comfortabel bij de wastafel. De spiegel dient dan uiteraard een lang model te zijn zodat je deze ook ziet wanneer je zit. Wanneer u toch een meubel zou willen omdat dit nou eenmaal erg praktisch is, dan zijn er natuurlijk de minder hoge met 1 lade waar je eventueel ook nog onder kan.De kraan bij een wastafel is dan vaak handiger met een handel dan een knop omdat die vanuit de stoel makkelijker te bedienen is.

Badkamer toilet

Uw toilet voor de badkamer is niet moeilijk aan te passen, In Nederland hebben we al jaren de hangtoiletten en deze kunnen op iedere gewenste hoogte gehangen worden. Daarnaast zijn er zelfs verstelbare reservoirs verkrijgbaar waardoor uw toilet in meerdere standen te zetten is voor eventueel meerdere gezinsbewoners. Maar mocht u een staand toilet prefereren boven een hang toilet dan ook zijn deze in meerdere hoogtes verkrijgbaar zoals een + 6 cm of zelfs + 10 cm potten.
Al met al zijn dit praktische aanpassingen welke door ervaringen zijn ontstaan, waardoor je badkamer niet meteen een stempel van invalide krijgt maar er zeker zeer stijlvol uitziet.

Terug naar overzicht
0299 366358